Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τι ισχύει για τα κατοικίδια στα διαμερίσματα και στις μονοκατοικίες


Επειδή πολλοί από εσάς, ένοικοι ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων,  ρωτάτε για την ισχύουσα νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς, σας παραθέτουμε τι ακριβώς ισχύει βάσει του νέου νόμου 4039/2012 για τα διαμερίσματα τόσο των πολυκατοικιών όσο και για τις μονοκατοικίες.
  • Ο νέος νόμος δεν καθορίζει αριθμό ζώων ούτε στα διαμερίσματα ούτε στις μονοκατοικίες. Ορίζει μόνο ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις, οι υγειονομικές, και οι συνθήκες ευημερίας των ζώων. Επίσης, οι σκύλοι και οι γάτες θα πρέπει να έχουν σημανθεί και να φέρουν οι ιδιοκτήτες τους ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας τους.
  • Ο Κανονισμός της πολυκατοικίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να απαγορεύσει την ύπαρξη κατοικίδιων στα διαμερίσματα. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει Κανονισμός στις πολυκατοικίες (Κανονισμός όχι Γενική Συνέλευση των ενοίκων ή ιδιοκτητών), τότε ο Κανονισμός ορίζει και τον αριθμό των ζώων ανά διαμέρισμα, που δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος των δύο ζώων, μεγαλύτερος μπορεί να είναι.
  • Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφ΄οσον υφίσταται ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε αυτή την περίπτωση. 
  • Απομάκρυνση των ζώων γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση και καμία άλλη αρχή ή πολύ περισσότερο πολίτες δεν μπορούν να διατάξουν την απομάκρυνση ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου