Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!


Προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων και προς κάθε αρμόδιο:

Κτηνίατροι και εφημερίες

Κύριε διευθυντά,
το περασμένο Σάββατο 4/6, στις 2.20? μετά τα μεσάνυχτα, το αγαπημένο μας λυκόσκυλο, έπειτα από πιθανό κέντρισμα σκορπιού, κόντεψε να πεθάνει. Μόλις διαπιστώσαμε το συμβάν εγώ και η σύζυγός μου και βλέποντάς το να σφαδάζει από τους πόνους, μη μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο, αφού δεν ήταν δυνατό να βρεθεί κτηνίατρος αυτή την ώρα (κτηνίατρος υποτιθέμενης εφημερίας) το πήγαμε στο διανυκτερεύον φαρμακείο, που για καλή μας τύχη ήταν του αγαπητού φίλου Γρηγόρη Αρχοντάκη. Ο Γρηγόρης, αν και αναρμόδιος, αντιμετώπισε επιτυχώς το περιστατικό.
Όμως, την Κυριακή το απόγευμα, κάποια ξαφνική υποτροπή μάς αναστάτωσε. Προσπαθήσαμε ματαίως να επικοινωνήσουμε με τον εφημερεύοντα κτηνίατρο μέχρι τις 9.22? το βράδυ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, όπως διαπιστώθηκε από τη δική μας κτηνίατρο τη Δευτέρα το πρωί, και το συμβάν έληξε αισίως.
Ερωτώ, λοιπόν: Σε μια κοινωνία ανάπτυξης και προόδου, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια τριτοκοσμικά φαινόμενα; Πώς είναι δυνατό να μην υπάρχει κτηνίατρος που θα αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά σώζοντας τη ζωή αγαπημένων φίλων;
Απευθύνθηκα στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου κα Μπομπολάκη, την οποία μέσω αυτής της επιστολής ευχαριστώ. Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα την αδυναμία του Συλλόγου ν? αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά και όχι μόνο. Κάνω έκκληση προς τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Χανίων -αν υπάρχει- να ασχοληθεί περισσότερο με το ζήτημα, γιατί είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν ζωές αγαπημένων φίλων χωρίς καμιά πρόνοια.
Κάνω έκκληση επίσης και προς τον δήμαρχο Χανίων καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Λειψάκη να ιδρύσει ο νέος Καλλικρατικός Δήμος ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο επανδρώνοντάς το κατάλληλα και προτείνω την εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων κτηνιάτρων, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Υπόσχομαι, μετά απ? αυτά, το γεγονός που βιώσαμε να γίνει η αφορμή της συμμετοχής μου ως δημοτικού συμβούλου και ενεργού πολίτη στον αγώνα που απ? ό,τι γνωρίζω καταβάλουν πολλοί συμπολίτες μας μέσω και του Φιλοζωικού Συλλόγου για την υπεράσπιση και την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

Υ.Γ. 1. Εντός των ημερών καταθέτω στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων εισήγηση περί ιδρύσεως Δημοτικού Κτηνιατρείου, ώστε ν? αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που δεν τιμούν την πόλη μας.
Υ.Γ. 2. Τα στοιχεία του 'διημερεύοντος' τελικά κτηνιάτρου είναι γνωστά και ανακοινώσιμα σε κάθε αρμόδιο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γεώργιος Σ. Σγουρός,
δημοτικός σύμβουλος δ.κ. Χανίων

Πηγη:ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου